Zwemmen met reuma

Nieuws

Zwemmen met reuma

Zwemmen met reuma.jpg

Last van reuma? Ga zwemmen! Meer bewegen, minder stilzitten. Als we dat vaker doen, zijn we goed op weg volgens de Gezondheidsraad. Toch blijkt dat nog best een uitdaging voor veel mensen.

Ook – of misschien wel juist – als je een vorm van reuma hebt, is in beweging blijven super belangrijk. Maar hoe doe je dat als je te maken hebt met de grilligheid van ontstekingen, vermoeidheid, pijn en stijfheid? Misschien niet altijd eenvoudig, maar wel mogelijk. Kom zwemmen!

Wanneer?
Elke vrijdag van 14:30 tot 15:30 uur, met uitzondering van de schoolvakanties, kun je deelnemen aan de oefentherapie tijdens Zwemmen met reuma.

Over de les
Je zwemt met een enthousiaste groep deelnemers, van maximaal 20 personen, onder deskundige begeleiding in een verwarmd bad van circa 32 graden Celsius en oefent de juiste bewegingsvormen, zodat alle spieren weer wat losser zijn en getraind.

Enkele reacties van de deelnemers

  • Ik ben ’s-morgens minder stijf als ik opsta uit mijn bed.
  • Mijn fysiotherapeute merkt telkens op dat mijn spieren soepeler zijn geworden van het zwemmen.
  • Ik heb meer energie om ook andere leuke dingen te doen.
  • Ik vind het prettig om te oefenen met personen met vergelijkbare klachten
  • Ik zal het vreselijk gaan missen als het zwemmen niet meer mogelijk is.

Heb jij ook reuma gerelateerde klachten? Kom dan eens langs op vrijdagmiddag en ervaar zelf het bewegen in water.

Besluit je daarna verder te willen gaan, dan bedragen de kosten slechts € 21,60 per maand voor een Fit- en Vitaalabonnement 'Zwemmen met reuma'.

Cookies op onze website

Deze website maakt gebruik van cookies om de nodige websitefuncties te bieden. Om de websitenavigatie en jouw online ervaring te verbeteren, websiteverkeer, gebruik en interactie te analyseren en om te helpen bij onze marketing- en advertentie-inspanningen.