Binnen

Zwemmen met reuma

Last van reuma? Ga zwemmen!

Momenteel bieden wij dit activiteit niet aan, vanwege de huidige coronamaatregelen.

Meer bewegen, minder stilzitten. Als we dat vaker doen, zijn we goed op weg volgens de Gezondheidsraad. Toch blijkt dat nog best een uitdaging voor veel mensen. Ook – of misschien wel juist – als je een vorm van reuma hebt, is in beweging blijven super belangrijk. Maar hoe doe je dat als je te maken hebt de grilligheid van ontstekingen, vermoeidheid, pijn en stijfheid? Misschien niet altijd eenvoudig, maar wel mogelijk!

Kom lekker zwemmen! Op vrijdag van 14.30 tot 15.30 uur kun je deelnemen aan de hydro oefentherapie aangeboden door de Reuma Patiënten Vereniging Rotterdam. Je zwemt met een enthousiaste groep deelnemers onder deskundige begeleiding in een verwarmd bad van circa 32 graden Celsius en oefent de juiste bewegingsvormen, zodat alle spieren weer wat losser zijn en getraind.

Enkele reacties van de deelnemers:

  • Ik ben ’s-morgens minder stijf als ik opsta uit mijn bed.
  • Mijn fysiotherapeute merkt telkens op dat mijn spieren soepeler zijn geworden van het zwemmen.
  • Ik heb meer energie om ook andere leuke dingen te doen.
  • Ik vind het prettig om te oefenen met personen met vergelijkbare klachten
  • Ik zal het vreselijk gaan missen als het zwemmen niet meer mogelijk is.

Heb je ook reumagerelateerde klachten? Kom dan eens langs op vrijdagmiddag en ervaar zelf het bewegen in water en de reacties van jouw gesteldheid hierop door vrijblijvend een tweetal gratis proeflessen te nemen.

Besluit je daarna verder te willen gaan, dan bedragen de kosten slechts € 20,00 per maand plus een lidmaatschap bij de Reuma Patiënten Vereniging Rotterdam van € 17,50 per jaar.

Durf je het aan? Bel of mail dan met Piet Valkenburg, coördinator

Wat heb je nodig?

  • Zwemkleding
  • Handdoek

Tarieven

Per maand*
20,00
*Exclusief lidmaatschap Reumastichting (per jaar)
17,50
Cookies op onze website

Deze website maakt gebruik van cookies om de nodige websitefuncties te bieden. Om de websitenavigatie en jouw online ervaring te verbeteren, websiteverkeer, gebruik en interactie te analyseren en om te helpen bij onze marketing- en advertentie-inspanningen.