Contact

Adresgegevens:
Recreatiecentrum Zevenkampse Ring
Zevenkampse Ring 301
3068 HG Rotterdam

Contactgegevens:
Tel: 010-4552800
E-mail: zevenkamp@sportfondsen.nl

Hoe kun je ons bereiken?
Met het openbaar vervoer is de accommodatie goed bereikbaar. Wanneer je van plan bent om met het openbaar vervoer richting Zevenkampse Ring te komen, kijk dan goed op www.9292.nl zodat je niet voor verrassingen komt te staan!

Klik hier voor een beschrijving via Google Maps.

Parkeren
Parkeren kan rondom Zevenkampse Ring op de aangegeven parkeervakken. Parkeren is gratis. Naast onze accommodatie zijn er 2 oplaadpunten voor elektrische auto’s beschikbaar gesteld door de Gemeente.

Daarnaast kun je bij onze receptie de accu van je elektrische fiets laden. Geef de accu van je fiets incl. oplader aan onze receptie. Wij laden de accu voor je op.

Heb je een tip voor ons of een vraag waarmee we je kunnen helpen, dan horen we dat graag!
Vul hieronder het contactformulier in en we gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag. Je kunt ons natuurlijk ook bellen op telefoonnummer 010-4552800. We zijn telefonisch bereikbaar voor al jouw vragen.

Openingstijden receptie

Maandag08:30 - 22:00 uur
Dinsdag07:00 - 22:00 uur
Woensdag08:30 - 22:00 uur
Donderdag07:00 - 22:00 uur
Vrijdag 09:00 - 19:30 uur
Zaterdag 08:00 - 14:00 uur
Zondag 09:00 - 15:00 uur

Heb je een vraag?

Nog 500 tekens resterend

Algemeen

Klik hier voor een overzicht van de reguliere openingstijden.

Klik hier voor een overzicht van onze tarieven.

Ja, er zijn grote kluisjes aanwezig in onze garderobe. Je kunt gebruik maken van de kluisjes met een € 1,00 munt. Na afloop ontvang je de € 1,00 munt weer terug.

Ja, aan de kassa is het mogelijk om zwembandjes en zwemluiers aan te schaffen. Kinderen zonder zwemdiploma mogen alleen onder begeleiding van een volwassene (18 jaar of ouder) zwemmen. Maximaal 2 kinderen per volwassene.

Ja. Parkeren kan rondom Zevenkampse Ring op de aangegeven parkeervakken. Parkeren is gratis.

Ja, gevonden voorwerpen worden maximaal twee weken bewaard bij de receptie. Om contact op te nemen met de receptie klik je hier.

Zwemles

De Nationale Raad Zwemveiligheid vindt: hoe eerder een kind veilig is in het water, hoe beter. De meeste kinderen die verdrinken, zijn immers tussen de nul en vier jaar oud. Vanaf zeer jonge leeftijd kun je baby- en peuterzwemmen in ons zwembad om jouw kind vertrouwd te maken met het water. Of vanaf drieënhalf jaar beginnen met kleuterzwemmen.

De adviesleeftijd om te starten met zwemles voor het A-diploma is vier tot vijf jaar. Er zijn ouders die liever eerder willen starten met zwemles, namelijk als hun kind drie jaar is. De eisen die aan het A-diploma zijn gesteld, zijn te moeilijk voor een kind van drie jaar om te halen.

Vanaf 3 jaar kun je jouw kind wel voor onze zwemlessen inschrijven.

Om je in te schrijven voor zwemles klik je hier. Inschrijven voor zwemles kan vanaf 3 jaar.

Voor alle zwemlesgroepen bestaat een wachtlijst. Hier vind je bij benadering de wachttijd per groep. De wachttijd is van vele factoren afhankelijk en is dus onder voorbehoud.

Je kunt je kind telefonisch of via e-mail afmelden voor de zwemles. Klik hier om contact op te nemen.
Vermeld duidelijk de naam van jouw kind en bij voorkeur ook het pasnummer.

Nee, dit is niet mogelijk. De geldigheidstermijn van het abonnement wordt niet verlengd bij korte afwezigheid/ziekte. Bij langdurige afwezigheid door ziekte kan het abonnement via onze Hoofd Zwemzaken worden stopgezet. Hiervoor vragen wij je een afwezigheidsverklaring en een korte toelichting te mailen naar a.landman@sportfondsen.nl

Voor een overzicht van alle kijklessen en het diplomazwemmen klik je hier.

De zwemlessen gaan altijd door. Alleen niet op officiële feestdagen, met uitzondering van Goede Vrijdag en Bevrijdingsdag.

Je kunt de vorderingen van jouw kind volgen door in te loggen op het digitaal leerlingvolgsysteem. Hier worden na elke zwemles zo spoedig mogelijk de scores toegevoegd.

Je kunt het voor je kind makkelijker maken door veel te gaan zwemmen. Doe dan geen oefeningen, maar maak het zwemmen leuk. Ga samen van de glijbaan of doe spelletjes. Jouw aanwezigheid zorgt ervoor dat je kind zich op zijn/haar gemak gaat voelen in het water. Dat geeft zelfvertrouwen!

Extra les kan worden gevolgd op uitnodiging van onze hoofd Zwemzaken.

Het is wel mogelijk om zelf te oefenen tijdens het vrijzwemmen op zaterdag van 12.00 tot 14.00 uur. Op vertoon van de leskaart kan het leskind gratis zwemmen in het bijzijn van een betalende, meezwemmende volwassene.

De particuliere zwemlessen zijn één keer per week. Er is in principe geen mogelijkheid om meerdere keren per week zwemles te volgen.

Een kind moet eerst ‘watervrij’ zijn alvorens het kan leren zwemmen. Voor ons is een kind watervrij als het zonder angst in speelse situaties geheel onder water durft en een aantal tellen zonder hulpmiddelen goed kan drijven op buik en rug.

In onze visie kunnen kinderen van 4 à 5 jaar alleen maar leren door te spelen. Een kind van die leeftijd kan niet een heel uur alleen maar baantjes zwemmen. Er worden wel banen gezwommen, maar wij proberen dat zoveel mogelijk met speelse vormen te combineren, waardoor een kind zwemles leuk vindt en sneller leert. Wij leren de kinderen vanaf de eerste les al zelfstandig en in groepjes te werken. Met opdrachtkaarten oefenen kinderen zelfstandig bepaalde vaardigheden die eerder al zijn aangeleerd. Hierdoor kan de zwemlesgever heel gericht met een klein groepje intensief iets oefenen.

Opwaarderen kan bij onze receptie of (om wachtrijen te voorkomen) in de omgeving van jouw kind in onze webshop.

Stap 1: Gaan naar onze webshop en log eenvoudig in.
Stap 2: Kies voor het tabblad “Abonnement”.
Stap 3: Kies het juiste zwemlesproduct en plaats deze in de winkelmand.
Stap 4: Vergeet niet om de juiste kaart te selecteren (bestaande kaart als jouw kind al zwemt).
Stap 5: Controleer of het juiste kaartnummer onder in beeld staat.
Stap 6: Ga vervolgens door naar afrekenen en ga door in de iDEAL omgeving
Stap 7: De kaart is opgewaardeerd en je kunt nu eenvoudig de les afwaarderen via onze afwaardeerzuil en de bon meenemen naar de zwemzaal.

Via de website kan je met je naam en kaartnummer inloggen in het leerlingvolgsysteem. Hier kunnen de leerlinggegevens worden aangepast en de lesscores worden gevolgd. Zorg ervoor dat alle gegevens juist zijn ingevuld.

Voor het aanvragen van een nieuw wachtwoord kies je voor “wachtwoord vergeten”, waarna het nieuwe wachtwoord naar je e-mailadres verzonden wordt.

Als jouw kind 18 maandkaarten betaald heeft en voldoet aan het opkomstpercentage van 85%, komt hij/zij in aanmerking voor de ABC-garantie. Hierbij hanteren wij de algemene voorwaarden van de zwemlessen. Bekijk de voorwaarden hier.

Voor het opzeggen van de zwemlessen geldt een opzegtermijn van 1 maand. Bij de receptie is een opzegformulier verkrijgbaar. Ook is het mogelijk om een mail te sturen naar zevenkamp@sportfondsen.nl met daarin de gegevens van de leerling, het kaartnummer en de uitschrijvingsdatum.

Alleen na het behalen van diploma C. Het resterende abonnementsgeld wordt dan omgezet naar een tegoed op de magneetkaart, dat te gebruiken is voor artikelen of activiteiten binnen Recreatiecentrum Zevenkampse Ring. De maand opzegtermijn is na het behalen van bovengenoemde diploma’s overigens niet van toepassing.

Vanachter het glas in de lange gang en het terras is het niet toegestaan om te fotograferen of filmen van onze bezoekers, die in het zwemgedeelte aanwezig zijn. Fotograferen of filmen van jouw eigen kind is alleen toegestaan tijdens de eerste zwemles, het diplomazwemmen en de kijk- en meezwemweken. Bedankt voor jouw medewerking!

Kinderen zijn kwetsbaar en moeten in een veilige omgeving leren zwemmen. Niet alleen fysiek, maar ook sociaal. Om duidelijkheid te scheppen, heeft de Nationale Raad Zwemveiligheid samen met partners in de zwembranche de Gedragscode Zwembranche voor aanbieders van zwemlessen opgesteld. Is er echt iets mis of maak je je grote zorgen? Dan kun je anoniem terecht bij de meldlijn van het NOC*NSF, via telefoonnummer: 0900 202 55 90 (maandag t/m vrijdag 08.00 – 20.00 uur, gebruikelijke belkosten) of via WhatsApp: 06 53 64 69 28.

Banenzwemmen

Ja, banenzwemmen is mogelijk. Voor tijden en tarieven kijk je hier.

Cookies op onze website

Deze website maakt gebruik van cookies om de nodige websitefuncties te bieden. Om de websitenavigatie en jouw online ervaring te verbeteren, websiteverkeer, gebruik en interactie te analyseren en om te helpen bij onze marketing- en advertentie-inspanningen.