Ik ben nieuw

En wil alles weten over zwemles...

Zwemles kleine groep - header.jpg


De eerste zwemles. Een bijzondere en leuke stap voor jou en je kind.

Op zoek naar zwemles voor jouw kind? Start met zwemles bij Recreatiecentrum Zevenkampse Ring in Rotterdam. Bij Zevenkampse Ring haalt jouw zoon of dochter het officiële Zwem-ABC.

Werkwijze
Zodra een kind 4 jaar is geworden, kan het aan zwemles deelnemen. Wanneer jouw zoon of dochter 3 jaar is, kun je jouw kind via de receptie of website inschrijven voor onze zwemlessen. Zwemlessen worden op vele manieren gegeven en wij snappen als geen ander dat jij daar meer over wilt weten. Wil jij alles weten over onze werkwijze? Lees hier meer...

Leer zwemmen met Nijlpaard Jip
Voordat de zwemles begint, kunnen jullie al kennismaken met Nijlpaard Jip. Bij de eerste zwemles krijgt je kind een tas en het inschrijfpakket van Jip. Hierin zit o.a. een verzamelboek waarin de verhalen van de acht waterwerelden wordt verteld waarbij Jip op avontuur is en net als alle kinderen het Zwem-ABC gaat behalen. Het verzamelboek is ook de plek waar je kind de A,B,C medailles en de zwemdiploma’s kan bewaren met een leuke afzwemfoto. Jip is een leuk en lief nijlpaard dat je kind op allerlei manieren terugziet in de lessen. Lees meer over Jip en zijn zwemlessen bij Zevenkampse Ring. Naar Nijlpaard Jip...

Leerlingvolgsysteem
Alle vorderingen van de kinderen worden bijgehouden in het leerlingvolgsysteem. Dat maakt het voor de ouders inzichtelijk. Ouders kunnen online makkelijk zien welke vaardigheden en oefeningen hun kind al beheerst en waar eventueel nog oefening nodig is.

Wachtlijst
Ons zwembad kent een wachtlijst. De wachttijd is afhankelijk van vele factoren. Meer informatie over de wachttijd vind je hier.

ABC-garantie en zwemlesvoorwaarden
Ieder kind leert in zijn of haar eigen tempo. Daarom heb je bij ons de keuze uit 2 zwemlesabonnementen:

  1. Een maandabonnement, waarbij je maandelijks een bedrag betaalt tot het behalen van het zwem-ABC.
  2. Een maandabonnement met ABC-garantie. Met dit maandabonnement bouw je een financiële zekerheid in voor de zwemlessen. Na aankoop van 19 maandkaarten en een aanwezigheid van 85% is het restant van het aantal lessen voor onze rekening, indien het zwem-ABC nog niet behaald is. Een kind heeft voor het behalen van het zwem-ABC gemiddeld 90 lessen nodig; 60 lessen voor het behalen van het A-diploma, 15 lessen voor het B-diploma en 15 lessen voor het C-diploma. Met de ABC-garantie maak je aanspraak op het resterend aantal lessen tot en met het complete zwem-ABC.

Uiteraard is de snelheid van doorstromen naar een volgend zwemniveau niet afhankelijk van de keuze van een abonnement. Onze kracht zit in een individueel doorschuifsysteem met persoonlijke aandacht, ongeacht het abonnement dat gekozen is.

Aan de ABC-garantie en zwemlessen zijn wel voorwaarden verbonden. Bekijk de voorwaarden hier.

Tarieven
Uiteraard wil je graag weten wat de kosten voor het volgen van zwemles zijn. De tarieven voor de zwemlessen vind je hier.

Gratis oefenzwemmen
Wij willen, net als jij, dat jouw kind zo snel mogelijk doorstroomt naar het volgende bad. Wij doen daarvoor onze uiterste best. Jij kunt zelf ook helpen door vaak te gaan vrijzwemmen met jouw kind. Heb je je kind ingeschreven voor zwemles? Vanaf dan mag je kind gratis komen vrijzwemmen op zaterdag van 12:00 tot 14:00 uur, op vertoon van de Sportfondsen Oefenpas, onder begeleiding van een betalende, meezwemmende volwassene. Door in en met het water te spelen zal je kind sneller en beter een ‘goed’ gevoel krijgen in het water, wat een basisvaardigheid is voor de zwemlessen. Zwemslagen oefenen is niet nodig. Wanneer een slag namelijk verkeerd aangeleerd wordt, is het erg lastig dit te herstellen.

Direct inschrijven voor onze zwemlessen

Klik op de button hieronder en reserveer direct een plek op onze wachtlijst.

Inschrijven zwemles
Cookies op onze website

Deze website maakt gebruik van cookies om de nodige websitefuncties te bieden. Om de websitenavigatie en jouw online ervaring te verbeteren, websiteverkeer, gebruik en interactie te analyseren en om te helpen bij onze marketing- en advertentie-inspanningen.