Duurzaam gastvrij

Duurzaam gastvrij

Bewust genieten van sport en ontspanning

Green Key 1.jpg


Duurzaamheid is tegenwoordig een hot item. En dat is niet vreemd. De natuur en het milieu staan dagelijks onder druk en de mens is nog altijd de grootste vervuiler. Natuurlijk is dit geen onderwerp waar je je zorgen om wilt maken op een gezellig dagje uit. Dus daarom doen wij dat die dag voor jou. En alle andere dagen van het jaar. Recreatiecentrum Zevenkampse Ring is namelijk aangesloten bij Duurzaam Gastvrij.

Duurzaam Gastvrij is een Nederlands duurzaamheidskeurmerk voor bedrijven in de vrijetijdssector, het keurmerk wordt onderschreven door Green Key. Bedrijven met een Duurzaam Gastvrij keurmerk doen er alles aan om het milieu te sparen, zonder dat hun gasten inleveren op comfort en kwaliteit. Zij gaan daarbij een stap verder dan de normale wet- en regelgeving vereist.

Het certificaat kent drie niveaus: brons, zilver en goud. Hoe meer milieumaatregelen zijn doorgevoerd, hoe hoger het ‘milieuvriendelijke’ niveau. Wij kunnen met trots melden dat wij in het bezit zijn van het gouden certificaat.

In de praktijk
Natuurlijk vragen wij niet van je om tijdens je bezoek aan onze accommodatie continu rekening te houden met natuur en milieu. Daarom hebben wij ervoor gezorgd dat onze maatregelen vrijwel onzichtbaar voor je zijn, terwijl het effect groot is. Wij scheiden ons afval, gebruiken waterbesparende kranen en zorgen ervoor dat lampen niet onnodig branden. Maar er is meer.

Zo kopen wij fairtrade producten in, maken wij gebruik maak van energiebesparende verlichting en zetten wij zonnepanelen in om elektriciteit te winnen. En tot slot waakt Klimaatje over onze accommodatie.

Zonder dat je het merkt, draag je een steentje bij aan de bescherming van natuur en milieu. En ondertussen heb je een heerlijke dag met de hele familie. Zo makkelijk kan het zijn!

Cookies op onze website

Deze website maakt gebruik van cookies om de nodige websitefuncties te bieden. Om de websitenavigatie en jouw online ervaring te verbeteren, websiteverkeer, gebruik en interactie te analyseren en om te helpen bij onze marketing- en advertentie-inspanningen.